השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
מהי בדיקת פאפ?
בדיקת פאפ, הידועה גם בשם מכת פאפ, היא בדיקת סקר המשמשת לאיתור תאים לא תקינים בצוואר הרחם. הוא משמש לאיתור סרטן צוואר הרחם ושינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם. הבדיקה מתבצעת על ידי איסוף דגימת תאים מצוואר הרחם ובדיקתם במיקרוסקופ.
מהי המטרה של בדיקת פאפ?
מטרת בדיקת פאפ היא לאתר שינויים חריגים בתאי צוואר הרחם העלולים להצביע על נוכחות של סרטן צוואר הרחם או שינויים טרום סרטניים. גילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם חשוב להצלחת הטיפול.
למי כדאי לעשות בדיקת פאפ?
המכללה האמריקאית למיילדות וגינקולוגים (ACOG) ממליץ לכל הנשים בין הגילאים 21 ל-65 לעבור בדיקת פאפ כל שלוש שנים. נשים מעל גיל 65 שעברו שלוש בדיקות פאפ שליליות רצופות וללא בדיקות פאפ חריגות ב-10 השנים האחרונות עשויות להפסיק את בדיקת הפאפ.
למה אני צריך לצפות במהלך בדיקת פאפ?
במהלך בדיקת פאפ, רופא או אחות ישתמשו בספקולום כדי לפתוח את הנרתיק ולצפות בצוואר הרחם. לאחר מכן משתמשים במברשת קטנה או מרית כדי לאסוף דגימה של תאים מצוואר הרחם. לאחר מכן הדגימה נשלחת למעבדה לבדיקה. ההליך כולו לוקח בדרך כלל פחות מחמש דקות.
מהם הסיכונים של בדיקת פאפ?
בדיקת פאפ נחשבת בדרך כלל כהליך בטוח. עם זאת, קיים סיכון קטן לזיהום או דימום. הסיכון לזיהום נמוך מאוד, וכל דימום צריך להיפסק זמן קצר לאחר ההליך.
באיזו תדירות יש לבצע בדיקת פאפ?
המכללה האמריקאית למיילדות וגינקולוגים (ACOG) ממליץ לכל הנשים בין הגילאים 21 ל-65 לעבור בדיקת פאפ כל שלוש שנים. נשים מעל גיל 65 שעברו שלוש בדיקות פאפ שליליות רצופות וללא בדיקות פאפ חריגות ב-10 השנים האחרונות עשויות להפסיק את בדיקת הפאפ. נשים שעברו כריתת רחם עשויות גם להפסיק את בדיקת הפאפ, בהתאם לסוג כריתת הרחם והסיבה עבור ההליך. נשים שעברו כריתת רחם עקב שינויים טרום סרטניים או סרטן צריכות להמשיך לעבור בדיקות פאפ. נשים שיש להן היסטוריה של בדיקות פאפ לא תקינות צריכות לדבר עם הרופא שלהן לגבי התדירות שבה עליהן לעבור בדיקת פאפ. בהתאם לסוג וחומרת התאים הלא תקינים, הרופא עשוי להמליץ על בדיקות תכופות יותר.
שאלות ותשובות
ש: מה ההבדל בין בדיקת פאפ לבדיקת אגן?
ת: בדיקת פאפ היא בדיקת סקר המשמשת לאיתור תאים לא תקינים בצוואר הרחם. בדיקת אגן היא בדיקה גופנית של איברי האגן, כולל הרחם, השחלות והחצוצרות. בדיקת פאפ מבוצעת בדרך כלל כחלק מבדיקת אגן.
ש: האם אוכל לעבור בדיקת פאפ אם אני בהריון?
ת: כן, אתה יכול לעשות בדיקת פאפ בהריון. עם זאת, התוצאות עשויות להיות פחות מדויקות עקב השינויים בצוואר הרחם במהלך ההריון. הרופא שלך עשוי להמליץ לחכות עד לאחר לידת התינוק כדי לעבור בדיקת פאפ.
ש: מה קורה אם תוצאות בדיקת הפאפ שלי לא תקינות?
ת: אם תוצאות בדיקת הפאפ שלך לא תקינות, הרופא שלך עשוי להמליץ על בדיקות נוספות, כגון קולפוסקופיה או ביופסיה. בדיקות אלו יכולות לעזור לקבוע אם התאים הלא תקינים הם טרום סרטניים או סרטניים.
ש: האם אני יכול לעבור בדיקת פאפ אם אני לא פעיל מינית?
ת: כן, אתה יכול לעשות בדיקת פאפ גם אם אתה לא פעיל מינית. בדיקת הפאפ משמשת לאיתור תאים חריגים בצוואר הרחם, שיכולים להתרחש גם אם אינך פעיל מינית.